Sunday, November 29, 2009

Eid Adha Fi Alexandria, Egypt


ni laa hostel mara

“Kullu Sanah Antum Toyibbin” : slamat ari raye(lebih kurang la)
26 november
Lepas asar ana dan 4 org budak floor pergi rumah akak senior. Buka puasa dengan sambut ambang raya kat rumah diorang siap takbir ringkas sekali. Akak2 senior masak sedap sangat. Bebudak floor ana tolong akak2 tu buat mee soto (racik2 ayam je) & bikin kuih raya =)
kuih raye akak senior
27 november
Bangun seawal 5 pagi. Lepas solat, tepon mama sebelum pergi sembahyang raya kat Masjid Ibrahim depan uni. Ramai gile org arab sampai tikar dibentang kat atas jalan raya. Ada yang bawa sejadah sendiri, solat kat tepi2 jalan. Lepas tu, ada makcik arab sedekah gula2 kapas kat bebudak Malaysia yg ade kat situ. Orang arab kat Alex ni, merata je tempat diorang sembelih korban, darah mengalir kat lopak2 jalan. Diorang tak gali lubang sebab tak de tanah kosong kat sini. Isi2 perut pon bersepah2.
arab yg jual gule2 kapas
Sampai je hostel, bebudak floor sumer belasah lontong. Nina masak kuah lodeh malam sebelumnya. Pastu, pergi sambutan eid adha anjuran persatuan Perubatan Cawanagan Iskandariah kat Ibrahimia. Dapatlah jugak merasa kuih karipap =(
kebuluran
Malamnyer, waaa~~~ kebuluran ..!! Mane ade kedai yang buka mase ari raye. Tp, nasib baek Liyana tapau rendang, kuah kacang dgn nasi himpit from senior dia. Tu pon tak cukup jugak.Finally, paksa Nina teman ana pergi beli KFC malam tu. Hehe :P
p/s: act, tak bape nak puas hati ngan gamba ni semua. Blur, no quality at all. I need a camera. :D

Selamat Hari Jadi


hepi birthday anis..!! huhu~
29 november 2003

rindu same dia..

ni adalah last gambar kat airport sebelum aku fly...... :(

Monday, November 16, 2009

D.E.M.A.M

Mama, orang demam arini.. :(


pakai stokin maser tido, sejuk sangat~

demam beramai-ramai :P

Sunday, November 1, 2009

P.E.N.A.T

Hari ni kitorang start belajar subjek baru iaitu biochemistry. Sangat suke dan bersemangat..!!!
Tempat kuliah dah tak eksklusif lagi. Sebelum ni ader aircon, tp bilik kuliah skrg hanyer ader kipas yg pusing ke kiri dan ke kanan tu jek.
Kena naik sampai 3rd floor menggunakan tangga.. fuiyoooohhhh
Lecture abes pukul 10 pagi. Maser tu hujan turun dengan lebatnya. Abes baju sume basah lencun. Sejuk~~~
Winter is coming..!!!

Biler dah tengahari sikit, pergi pasar kat Manshia. 1st time pegi pasar dan beli barang mentah sendiri. Kalau Mama ader mesti dye suke sebab sayur2 kat sini besar2 terutamanya kobis dan labu. hehe ;P
Pergi pasar sebab arini turn bilik saye masak dinner untuk bebudak floor. Satu floor 20 org. Bayangkan~~~


Diorang sembelih arnab............. benci nyer..!!!!


tapi bendi dye kecik la pulak


Kitorang plan nak cook ikan masak merah ngan sayur kobis jer.
First time saye siang ikan sendiri ~ 1st time dalam idop..!! Tuh pon kawan yg ajar (mesti Mama berbangga dengan saye) :D
Banyak teknik2 memasak yg saye blaja dr member2. Kat sini rase semangat nak memasak kalau nak compare kat rumah....... malas gilerrr (tetibe tersedar diri ini dah jadi anak dara haha)


siang ikan



uhuhu rindu kat mama


Sejak akhir2 ni, Buncit jadi tumpuan ramai. Selalu jek kena culik ngan budak2 floor. Balik2 bilik je tengok buncit dah tak de atas katil T_T


Ader org arab letak al-Quran kat depan pintu kedai dye. Page Surah Yaasin. Salah satu cara utk menyedarkan pencuri sebelum mencuri :)


Penat. penat. penat. Kawan baek saye datang arini~~~ ;P

current addict : game typing maniac.... pulak dah :D