Tuesday, December 21, 2010

mencuri tu budaya kau ke?

aku nak share something ngan readers sekalian.

kejadian ni berlaku pada petang 19 disember.
lokasi di sepanjang laluan mengahala ke uni yg sebelum ni pernah ade construction longkang, kalau sesape perasan.

Hari tu, memang mood ak sangat baik, heart rate pun normal. Mase tu aku jalan ngan nadirah. Tengah rancak2 borak2 tu, perasan lah jugak macam ade 2 org arab(PEREMPUAN) ikut kat belakang kitorang. Makin lame makin dekat pulak org arab tu, rase macam ade orang pegang2 beg. Aku tak suspect ape lah maybe sebab aku berjalan terhinjut2 kut mase tu = =' , thats why beg gerak2. Jalan tak boleh nak dekat lagi ke?? sampai macam nak tolak2 aku ke depan lak. Bengang ah aku. Aku dah rase macam ade something yang tak kena so aku pusing lah ke belakang. Involuntary aku pegang tangan minah arab tuh, aku check2 beg tengok zip compartment paling depan ternganga abes. Aku syak mesti minah2 ni buka beg aku sebab nak mencuri. Setahu aku, lepas abes lecture memang zip2 sumer aku tutup dengan rapi nye, sampai nyamuk pun takleh masuk ah. Nasib baik takde ape yg hilang, nasib baik hari tu aku tergerak hati nak letak phone kat compartment paling bawah sekali cause sebelum ni memang bese letak kat compartment depan. Yalah, betul orang cakap, kite kena husnuzon(bersangka baik), fine pastu memang aku lepaskan je minah2 arab tu blah sebab nak tuduh takde bukti, nak marah kang bahasa arab aku lak berterabur. Yang sakit hatinye boleh lak dye gelak2. HAAAAhh ngeng ah! Kau pakai lawa, make up tebal2, rantai berkilau2 keliling leher tapi perangai tak bertamadun. Tempat sikit punye open camtu kau boleh berkelakuan tak senonoh, mane kau punye attitude weyh, dah ah pompan. Kalau memang ye beg aku terbuka dari awal, kalau yek pun niat kau baik nak tolong tutupkan, kau tegur ah aku, cakap ah "cik, beg kamu terbuka". Ape ah buang tabiat kau nak langgar2 aku. pehh panas2 -_________-"

maybe aku over react tapi aku takde pun sampai mencarut2 kat situ, kalau aku ingat perkataan "enti gamus wala eh"(engkau ni kerbau ke ape) ngan "enti alel adab"(takde adab!).. dah lame aku cakap kat situ, tak kasar pun kan? err.. sape rase banyak mencarut tu, tekan sini --> klik haris


Daripada mood baik2, jadi bengang ngan tachycardia plus aku bole rase palpitation yg kuat sekali (sympathetic  fight and flight), nih buka buku PART 1 balik. Aku tak tahu ah diorang tu islam ke tak, tapi kalau betul2 kau orang beriman, kalau betul solat kau khusyuk, kau tak kan buat bende2 yg tak bemoral macam tu. Tak de paedah pun kau mencuri kat dunia, kelak akhirat azab kau merana. Aku just amek pengajaran from previous experience, henpon aku kena curik kat skolah dulu, ok tu memang salah aku lah kan, sape suro langgar peraturan bawak henpon pegi skolah. Plus dengan kes amie lagi, henpon dye kena curi jugak before nak lintas jalan, ade orang seluk dlm beg dye, capai phone. Tu pasal aku memang sensitip bab2 mencurik nih. Nak2 dah 2 kali phone kena curi sebelum ni. You're disturbing others life!

oke, ape yg dah jadi biar jadi pengajaran.
kali ni memang aku express abes, bukan untuk impress, bukan jugak sebab aku depress.

im sorry for being rude. ;(

Monday, December 13, 2010

se.se.sejuuukkk


err, as'salam.. ;)

semalam sangat sejuk, amat! bese sejuk2 ni lah nak tido pun nyenyak kan. somehow, ak jugak yg pelik. Ak tak paham kenape ak boleh terjaga dari tido kul 2 pagi tadi = =, rasa sangat segar sekarang.
aku tahu aku tido awal malam tadi, around 10.30 mlm da tumbang huhu
tido yang serba tidak kena malam tadi, buku terbukak, laptop atas katil.
aku pentingkan kesempurnaan tidur hehe
dah bangun2 tu, habiskan jugak lagi 2 pages buku PART 2 gyahaha(da masuk part 2) ;pp
pape pun, sebagai org islam, kite kalau bangun di tengah malam buatlah solat sunat tahajud ke, hajat ke.
bukan senang nak bangun dengan sendiri tengah2 malam camni secara fresh.

Ecah banyak duet, nak beli kot kat Zara jek. kite beli kat h&m je! tapi sweter kite ade bulu2 macam saratoga(selimut). Ehh, stokin tu cop ibrahimia street muahahahaha :DD

arini, belambak budak alex buat status sejuk, hujan batu, snow, tak mandi, hujan ais di negeri orang bla bla.
ak pun buat jugak.
alex da start sejuk yg ekstrim semalam lagi. but yesterday angin ribut la.
da ler pakai baju kurung lagi menambahkan resistence utk melawan arus.
abes sumer kertas2 note aku terbang, nasib baik ade kawan tolong kutipkan, Akmal pun tolong pungut (err Ieyka kalau tahu ni, mengamuk dye, abes aku hehe ;p)
aku pun satu, ade beg tanak gune, pe salah letak kertas dlm beg, nak jugak di pegang2 ^^

ais dye macam bentuk embun tapi sebenarnye tu aiss WEHH haha jakun*

balik kelas td pun teruk gak. kuyup weyhhh huhu
ak da rase macam nak nangis, sejuk gile, aku paham peribahasa sejuk menggigit tulang. tak tipu!
sakit tau sebab hujan ais. tuh first time merasa hujan air batu.
ape kau ingat mesir ni panas kemarau sepanjang tahun ke?
tu la, aritu memintak2 bila musim sejuk nak masuk ni, panas! Skang, nak wudu' pun terketar2. Nak buang air lagi la kecut.
mane heater kau weh? ade ade, yang kuno punye, yang pakai gas uh. Amek lighter, nyala api kat serombong dye, tunggu bape minit jap, pastu baru bole buka air panas. Pun! aku malas nak gune.
istilah "aku tak mandi seminggu" akan bese kedengaran pasni. Eh ak tak pena lagi tau sampai seminggu, betul.. haha
tak macam penguin kat sebelah, suke jek sejuk2 huhu ;D

the outbreaking news!
ade kebakaran malam semalam. bole bukak blog ecah kalau nak tahu lebih.
blog ecah
blog tk
blog yan
(ak tau mesti ade percanggahan fakta kalau compare blog lain haha)
fire tu selang satu bangunan dari rumah aku. Da dekat la tu kan?
kau tahu aku buat ape mase tu? aku tido. ngantuk ah. Hani ngan syera je yg klua pegi tengok jap.
Bel ngan cik aiffa suib je yg tunggu kat rumah, diorang tak kejut aku pun huhu
(aifa overslept umah kitorang sebab toilet umah dye rosak)- kesian..
ibah (ibah suri mention name dye) siap citer lagi budak2 rumah dye nak bawak klua laptop incase api merebak, aku pun cakap camni kat dye "abes bah, aku yg dok membute kat rumah lagi tak heran ape.."

aku bace gak status fesbuk ade org mati due to bad weather,
sebab nye kena hempap pokok. ribut kut kat cni huhu.
paling sejuk waktu pagi, -2degrees kutt!
letak ayam, ikan, daging kat luar pun tak busuk punye.
org arab cakap, dah 3 tahun hujan tak turun seteruk camni, pokok tumbang tengah jalan sumer.
dan ade jugak org cakap maybe ade salji turun kat cairo huhu tak tahu la.
budak2 US ade snoww, jeless !
status syera lak camni:

"ustaz saya cakap salah satu tanda kecil kiamat ialah turunnya salji di padang pasir. egypt pon padang pasir jugak. kalau betul turun, gudlucklah semua. selamat beramal.."


papepun, sume atas kuasa Tuhan, hujan itu kan rahmat. bersyukur ah kau kena hidup kat mane pun. ;)
oke subuh dulu~



Saturday, November 20, 2010

cuti cuti mesir :D


assalamualaikum!


cuti sinonim dengan duduk di rumah, relax dan tido. tapi definisi cuti ak kali ni berbeza sikit, penat, adventure dan experience. Agak slow meng-update, tapi kena gak wat sebab dah janji dgn kawan dan famili utk bercerita.  


HIGH CLASS VACATION IN SHARM EL SHEIKH, EGYPT


                                      
jangan enlarge gambar nih!


cuti raye haji budak2 alex dah start jumaat yg lepas, and pihak uni anjurkan trip ke Sharm El Sheikh, salah satu pusat peranginan kat mesir ni berhampiran laut Merah. Kalau alex lak dekat ngan laut Mediteranean. Berbeza okey. Kau tau ak bayar berape, ade la dalam 1500 genih. Nasib baik hotel 5 stars, food yg superb, 4 pinggan sekali makan, toilet pun tak tersumbat ahaha







err. berenang atas floating bed. hehe


Ada la dalam 50 org yang pegi termasuk laki pompan, yg tgbians only me, aiffa and rasydan. Housemet sume pegi sekali. 12jam dalam bas, memang tido jelah + sakit tengkuk. weh, bas kitorang ade toilet, 5 stars punye bas beb, ni pun nak kecoh.

act-tea-v-tea :

1. Cruise, dream boat.


ak expect cruise dye mcm kapal titanic tu. Kecik je pun macam dalam mane2 filem yg buat shooting kat atas private boat tu and ada toilet yg comel. *tak habis2 dgn toilet.
semua jakun duduk atas kapal, ambik2 gamba lah, aku je cool ahaha. Yang buat dye spesel maybe sebab ade chef and lunch kitorang kat atas kapal. 






2. Snorkelling
Ak tak reti pun snorkelling2 nih. Kita boleh tengok ape yang ade kat dalam laut macam batu karang dan ikan dengan terapung kat sea surface je. Time aku, jumpe lah jugak ikan, sekor je kut and ade coral reef kaler hitam, batu kut haha sedih baii. Memang nasib orang yang tak reti berenang macam aku, semua bergantung kat life jacket. aduhh haii. Aku dah terapung2 kat laut yang kedalaman dye berpuluh2 meter dohh!







ramai gila kawan yang pandai berenang. aku rase down sikit haha. Kalau nak snorkelling ni bukan takat fokus kat satu tempat je. Kitorang gi gak tempat lain macam kat kapal karam belakang tu. Mustafa cakap kat situ pun ade gak coral reef. Cerita macam mane kapal tu boleh karam? sebab kapal tu terlanggar batu karang and sorang je yang mati. Takde lah tragis macam titanic tuh. But still terkebil2 mata melihat kapal tu depan mata separuh tenggelam huhu

dah basah lencun tu, sempat lagi di suruh ambil gambar bersama2. Dah lah sejuk, tuh la sape suro tak bawak baju spare. Abes semua tak senonoh duduk dalam bas basah2 macam tuh haha.



mind set aku, boat ni diperbuat dari kristal dan kaca yang berkilau2. tettt! Salah, sebab hanya basement boat ni jek yang diperbuat drpd kaca. Kalau nak tengok dasar laut, bolehlah naik boat nih. Sumpah cantik bila tengok coral reef yang berwarna warni plus ikan2 dye macam ikan nemo tuh for real. Nampak la jugak ikan pari yang telah menyebabkan kematian Crocodile hunter, diorang cakaplah. Ade gak butterfly fish, ikan couple yg paling sweet. Kenape sweet? sebab bila salah seorang couple mati, yg lagi sekor akan berenang sampai bawah utk bunuh diri akibat water pressure yg tinggi. Manis ke, dalam Islam mengharamkan bunuh diri, sape buat masuk neraka terus.



semua orang nampak udang, aku jek tak nampak2. Semua orang excited tengok ikan, aku lak natural jek sebab kat rumah aku pun ayah bela ikan dalam akuarium. Besar lagi tuh hu~





5. Alf leila Wa leila



malam seribu malam? err macam night club tapi bukan, lebih kurang macam konsert jomheboh tuh. there, kami melihat pertunjukkan yg best by arabians, lebih kepada dance and ade gak aksi bermain dgn ular. Gelek arab pun ade gak -___- budaya diorang kan. Pelik kalau negara islam macam mesir ni tak tapis bende2 macam ni. Last2 takde sape pun letak gambar tarian gelek kat facebook. haha sumer interested kat tarian pancake. best! tarian pancake tgok kat blog TK.


macam pancake putar kan. Bila abes jek show pasal ular, aku terus tido haha



6. All Terrain Vehicles (ATV)


nih paling cool. takde la rase excited sangat pun sebab dah pernah main masa gi sinai aritu. Yg bestnye sebab kitorang bawak bende ni kat padang pasir. nak langgar ape kan? Aku bawak gak, cume waktu malam, so takde la gambar sebab gelap haha. Memang rase macam rempit gila gila lahh. Partner aku lak Nina. Pehh lagi dasyat Nina bawak walaupun dye takde langsung lesen kerete ke motor ke. Semua orang suka ATV ni =)







7. Sourvenir and Check Out



setiap malam memang kejenye berjalan cari sourvenir. Ada lak tu sampai balik hotel kul 12.30 mlm. Tapi best la shopping! abes ah... 



bye bye sharmel sheikh!

RAYA HAJI DI ALEX




sampai2 jek alex, kitorang ngan budak rumah bawah sepakat nak buat open house. Jemput satu batch except budak laki. Masak soto je tapi sedap, diorang cakap la :DD
Memang badget lari lah, first time organize jamuan besar macam ni. Semua org nak datang selepas zuhur. Nasib baik rumah bawah (ibah, hasni, tk, yan, laila) besar sikit. Nasib baik jugak soto cukup2 utk semua tetamu hu~ 


tak tahu ape motif dye sebenarnya ;p


dari kiri berdiri: hasni, hani, bell, nab, biha, syera, tk,
dar kiri depan: yan, ibah, laila


mama, yang tudung hitam depan org tu Laila anak Cik kalsum sepupu ayah. Semua yg kat sini tuan rumah open house kitorang yang x seberape nih. thanks for coming!






BIRTHDAY PARTY BELL, MEOWW

lepas open house, esoknye terus sambut birthday bell. Syera masak mee bandung. Lawak gila diorang. HAHA. sumpah penat sepanjang minggu nih. huhu


okeyh, seminggu ni memang busy gila. Takde satu hari pun boleh guna istilah relax dan tido. Orang cakap, jauh perjalanan luas pemandangan, go travel ;)


credits :-


semua gambar ambil dari album orang lain kat facebook. sorry and terima kasih kpd nursyahera bahtiar, sarah nursyaza, nur thaqifah, zulaikha mat jusoh, nur hanina dan syamsul anwar. :). nasib orang tak berkamera memang macam ni haha ;pp


senarai blog yg update gak pasal sharmel sheikh, please visit sebab certain points aku tak cerita and gaya bahasa diorang lagi best :)




senarai blog budak medic yg tahu menggunakan masa cuti dan membuktikan budak medic tak semestinya takde life, KAMI BUKAN NERD OKEYH.




video



special video for special person(s). maybe you. tapi gedik sikit lah haha

rindu semua. ;)

Saturday, November 6, 2010

Dear,


MAMA,


Hari ni orang masak laksa mesir(laksa penang). Ambil resepi dari kawan. First time buat sendiri MA. Sedap jugak. Orang masak dengan budak rumah. Hari ni kan MAMA, orang bangun awal, sebab ade gotong royong bersihkan rumah. Orang ngan syera kemas dapur, hani kemas kan hall, bell cuci toilet. Pastu, baru kitorang pergi pasar. MAMA, orang sihat, baik2 sahaja, jangan risaukan orang, baru 2 kali je jari luka kena pisau, small matter kan MA?


testing je nih, next time boleh ajak kawan2 datang rumah.

resepi laksa mesir :


bahan : bawang besar blend, belacan, sardin mackerel, cili kering blend, garam, serai, asam keping, spaghetti


step : 1. tumis kan bawang besar, belacan, cili kering
         2. masukkan sardin
         3. letak air
         4. masukkan serai, asam keping dan garam secukup rasa



                            bell yg tudung hitam, er style lah. Yg senyum tu hani, sebelah dia lak syera. click photo to enlarge. Housemet orang semua cantik2 MA. haha ;)


ni rumah kitorang. Yang baju purple tu Bel, yang baju hijau tu Hani. MAMA nak tahu? Hani boleh dengar ape yang Bell ngumpat dengan orang kat dlm bilik walaupun jarak kami 5meter + 2meter + 1meter. Hm, macam mana MAMA manage barang2 dapur & rumah setiap bulan supaya tak terlebih budget ha? Baru sekarang orang tahu pening pikir pasal rumah sendiri -____-


MAMA, hari tu orang ada kelas anatomy, profesor tunjuk tengkorak betul. Kan kali ni orang kena belajar pasal nervous system, so kena jugak belajar pasal brain, kepala etc. Orang teringin nak beli tulang2 macam anak kawan MAMA yg dekat India tu. Tapi, mahal lah tulang2 kat sini MA. Selagi ada buku dan internet, takde tulang pun takpe la kan. 


MA, orang tanam serai dengan halia. Tanah beli kat carefour(10 genih je sepaket). Tak tahu lah hidup ke tak. Tapi, kali ni, InsyaAllah orang siram diorang hari2 supaya tak layu macam pokok bunga MAMA. Sorry MA! :D kalau orang nak pergi bercuti jauh sikit minggu depan, boleh kan MA? Nanti orang cerita lagi.

From : your daughter

Sunday, October 3, 2010

bahagia


buncit besama kawan baru, si Putih (thanks to qistina ahmad ridzal =]..)
yang kaler kuning tu, Adipose namenye, bell punyee.

oke firstly, aku tak tahu kenape posting aku bergaris- garis macam ni. Menyemak gila.
abaikan..

dah selamat sampai rumah. Barang2 dapur still ade yang tak cukup lagi.
tapi kitorang dah start masak. first lauk ak yang masak, nasi berlauk ayam goreng(macam ayamas tu), serunding, sambal kacang ikan bilis(bell bawak) dan fries(beli kat carefour). haha western bebb.. :D

banyak gila duit habis utk beli barang2 tu sumer, mesin basuh pun baru je berfungsi, tapi internet tak pasang lagi, ni pun curik wireless org lain huhu.
housemate pun oke je sebab dah kenal mase kat ktt lagi. baiklah, name2 baru yg akan selalu ditulis dlm blog pasni ialah:

1. hani(ketua memasak haha)
2.bell(rumet merangkap bendahari rumah)
3. syera(ketua rumah)
dan aku sebagai setiausaha rumah.. ;p

next time ak upload gambar rumah kitorang, excited nih..

pasal pelajaran, kitorang blaja pasal bende yang kecik kali ni. parasite macam pepijat tu lah. tengok kat baju masing2, mesti ade parasite punye, kalau nak bersin sila tutup mulut sebab nanti anda menyebarkan kuman kecik2 tu. name bende2 tu tak boleh tahan panjang, berbelit lidah mnyebutnye.. oke cuba sebut ni
"male schistosoma mansoni" - name cacing ni haha
ngek gilaa huhu
ya Allah, permudahkanlah kami menuntut ilmuMu ini, amiin`



Thursday, August 19, 2010

Great News!


ok.. let say that im bored
staying up late almost every night haha
so. i just check up things on google
and look what i found..!
MYSELF..!!! hehe ;D


also im deactivating my fb officially
err think that i'll be back... ;pp
got no reason but seriously,
when i was about to click on which reason(s) why im leaving fb..
(haha funny, this thing really want me to waste my time on it)
some kind of feeling just appeared.....,
"sedih lak pulak" huhu~
im gonna miss noor asilah mahmod ;)


is it weird putting those crocs(asadi actually) as a profile pic?
no, i think its cool ;p


and here is my cafe..!
actually i do play many games on fb
besides stalking others profile hehe
so. do you like it? do you like it? ;D
no?? grr disappointing. hu~

p/s : you might want to know how did i snap those pics, u can simply search 'snipping tool' in the menu bar.. =)

Saturday, August 7, 2010

Dulu Kala



Dulu mase kat MRSm Batu Pahat, Johor :

1. Dulu aku selalu tido dalam kelas terutama waktu geog ngan math. Ade satu mase tu tetibe kantoi tido dalam kelas math cikgu ayu, terus dye suro berdiri TAK PAYAH DUDUK sampai abes mase. Kalau nak tido mase kelas KH nanti kena sebat ngan cikgu bob, so sumer bantai tido waktu geog sebab cikgu wahab sangat baik. Student tido pun dye senyum je.

2. Dulu kan aku pernah jatuh terjelepok kat tengah2 DS(dewan selera) sebab lantai licin, dah lah mase uh waktu dinner, ngan ramai budak2 laki baru balik riadah, aku pun bangun plahan2 pegang blakang pinggang ala2 gaye nenek kebayan, 'nenek sakit ni..'..( nak cover punye pasal)


3. Dulu selalu main lari2 ngan klasmet menuju ke DS yang tercinta lepas abes kelas tengahari. Tak kisahlah berlumba ngan senior ke junior ke, bdk2 laki ke, abes sumer kitorang potong. Dah sampai DS lak, kitorang que... 'weh after, weh after...' last2 satu barisan ngan budk kelas kitorang. Lagi2 kalo ade connection ngan budak kelas sebelah, abes satu batch conquer satu barisan lak. KESIAN junior2 kitorang F1 ngan F2 yg beratur kat belakang muahaha

4. Dulu mata ini lebam2 tak tido semalaman sebab study agama utk trial pmr. Siap pose sunat lagi esok nye. Nasib baik boleh jawab. Yang parahnye, luse tuh subjek science, abes sepanjang prep malam ak tido, tak cukup, sambung kat bilik lak, last2 sampai ke pagi ak tak study science sebab qada' tido, ngantuk punye pasal. Nasib baik trial scince A, tuh pun nyaris2 B agagaga

5. Dulu, selalu PONTENG RIADAH, duduk senyap2 dalam bilik, tak bukak kipas, siap sorok lagi selipar/kasut dalam bilik, kunci pintu, takut2 cikgu fatma merangkap mak homeroom buat spotcheck bdk2 yg x turun riadah. Sekali tuh kantoi, abes sumer yg kaki fly riadah kena sebat kat tapak tangan. Sempat lagi kawan aku jerit "asilah!! tangan kiri..!!" oopps ak masuk balik tangan kanan, hulur tangan kiri.. TERIMA KASIH Fairuz Syuhada kerana anda telah menyelamatkan tangan kanan saye dan sehingga hari ini saye masih mampu lagi membuat karya seni huuu



6. Dulu pernah TERPAKSE panjat pagar blakang hostel beberape minit sebelum kelas start. Sape suro bangun pagi lambat. Kalau x, dah tentu kena panggil ngan usazah hazwani pastu kena cubit piat2 sampai muncul kesan2 biru huhu takut takut


Sugguhpun begitu, dah 4 tahun ak tinggalkan BP & ak pegi jasin semalam sebab nak amek sijil spm. Cikgu Amin puji cara aku berpakaian kemas lengkap berbaju kurung tidak seperti bekas2 pelajar lain yg dtg memakai pakaian ketat sehingga boleh menampakkan pusat, katanya. Aku hanya senyum ;) blushing saye*


Dan Alhamdulillah, sepanjang kat jasin, aku telah mencatatkan rekod sahsiah yang agak baik haha walaupun kadang2 ak tak boleh elak drpd bertindak secara PRAMATANG :

1. pernah jek SEKALI fly rollcall pagi ngan amalia tuh pun mase from4, nak test je, last2 tobat sebab scary weyh..
2. tak pernah tak bawak henpon
3. errrr... muahaha

daaaaaaannnn.. ak takkan lupe mengenai kedudukan aku semase pmr dan spm di mana pengawas2 itu telah meletakkan tempat aku di meja paling belakang, sebelakang dewan. Begitu juga situasi yang aku hadapi semasa mengambil upsr pun. apelah nasib...



ak rindu sume benda yang berkaitan skolah dan rase sayu bile ingat balik. Betul kate cikgu fatma "Nanti bila awak dah besar, awak akan rindu zaman sekolah" sebab tu agaknye cikgu fatma nak jadi cikgu huhu dan betul jugak quotation class page kelas 7 :

"dont cry because its over but smile because its happened"...

agak pathetic di sini sebab kelas aku tak de classpage langsung dlm mag tinta mas uhh, begitu juga di dlm mag terakir mrsm batu pahat yg ak miliki, tiada classpage utk kelas ak -___-



Thursday, July 22, 2010

Hello Malaysia


title : berpijak di atas tanah
location : tanah melayu
description : akhirnya berpijak juga aku kat malaysia, spesifik lagi taman bukit chedanng, seremban , negeri yang sembilan. Mula2 rase terharu pastu rase biasa pastu tetibe rase "ape ak nak buat kat rumah ni..'' ... dan bermulalah kerja2 pelik, klik klik tangkap gambar~
title : kucing orang
location : tepi longkang
description : tak bela pun. cume diorang tumpang tido kat laman rumah. Nak datang dekat, tapi diorang lari..


title : buah cempedak kat luar pagar.
location : kat luar pagar depan rumah.
description : Nampak macam sedap kalo buat cengkodok ;D
title : sarang burung merbah
location : kat atas pokok bunga mama
description : ada 2 ekor anak burung kat dalam ni. mama dye pergi carik makan
history : ayah cakap kita tak boleh bela burung ni. aku pun tanye ;
aku : kenape? (dalam kepale dah agak mesti haiwan ni dilindungi)
ayah : sebab dye makan ulat
aku : ....... (terdiam kejap)
ayah : takkan ko nak carik ulat bagi dye makan...

title : sotong kurita st paul
location : google search
description : sotong yang meramal piala dunia bola sepak
history : mase worldcup aritu, sumer pergi update status facebook pasal sotong. diorang suke sotong la bla bla bla. Aku ingat ade pemain yang macam sotong kat dlm team tu yang buat dye femes. Rupe2 nye sotong tu adelah peramal juara. ceh. kalo adik aku tak citer pasal benda sotong ni, mesti aku tak tahu sampai biler2. Dah tuh, aku boleh lak percaye adik aku sotong ni ade kena mengena ngan skola st paul kat seremban uh. Ak rase mengong x_X
title : main nyorok2 ngan ex-rumet
location: dalam loker bilik 7, floor 6, bangunan mara, alexandria, egypt
description : tengs nina upload gamba and tag lepas aku suro haha. pasti akan rindu korang =)
history : perkara terakhir yang dilakukan bersama ialah makan tembikai beramai-ramai.
equipment : camera 2 megapixel nokia expressmusic 5310
photographer : adiwanang