Tuesday, March 23, 2010

JANUARI :)

somebody tagged me in this post. so no matter what still kena buat jugak benda ni. dah jadi tanggungjwab. takpe. enjoy jek main benda ni hehe. yang colour merah are my asnwers..

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Dealova - once (tak tau pe kena mengena)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Gadisku dalam koma - the times (mcm aku ni da nk mati jek)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
rendang tak berbuah - hattan (huh? ape yang berbuah?)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
bintang kehidupan - yanti & roni (owss saye suke tengok bintang)

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
haru-haru - big bang (aih? ape daa..nasib baik tak garu-garu)

WHAT'S YOUR MOTTO?
slumber - OAG (well, saye c0ol hehe)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
hanya memuji - shanty & marcell (blushing*)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
hingga akhir nanti - alleycats (hah??)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
jika - melly goeslow (jika... jika saye dah berkahwin...ekk hehe)

WHAT IS 2 + 2?
with you - chris brown (should be equal to 4 right?)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
khayalan - ruffedge (selama ni aku berkawan dgn org bunian ke??!)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
because im a girl - kiss (ofkoz la, takkan boy kot)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
kurnia - slam (im like a present to everyone :D)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
fan - epik high (errrrrr...)

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
seribu bintang - alleycats ( bintang ape pulak dah ni)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
tanpa - 6th sense (huh, terharu gilo0)

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
permaidani - aris ariwatan (da takde benda lain ke??)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
sekuntum mawar merah, sebuah puisi- alleycats (aku tak suke jiwang2 nih hehe)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
anggun - bau (ehemmm... baru tau ke?)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
because of you - neyo (you?? kamu nak ke kat saye? huhu)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
umbrella - epik high (kalo hujan, kawan akan dtg bawak payung)

WHAT WILL YOU POST THIS AS
januari - glenn fredly (sekarang da bulan 3 arrrr)

Monday, March 22, 2010

Aku Pon Nak Post Pasal Uni Baru Jugak

sekarang dah masuk sem 2 and kitorang tengah belajar subjek pathology & community of health and medicine(COH&D). First lecture COH&D agak bosan dan saye pon tertido, tak berniat pon huhu :)
oke, ni uni baru kitorang.. tengok dari luar pagar mcm bangunan tak siap, dah masuk dalam.. boleh tahanlah~
lecture hall yang membosankan. kesian kat org belakang sbb tak nampak lecturer & slide
hah, kitorang punyer kelas dah berpindah ke bangunan baru yang sangat jauh dari hostel, compare ngan uni sebelum ni, jalan kaki 10 minit dah sampai. Tapi kali ni, kitorang terpaksa naik teksi selama 15 minit baru sampai kuliah. Kalau rajin & rase macam nak saving sikit, boleh naik trum ngan jalan kaki (total satu jam wo0).
pemandangan biasa utk semester baru. terpaksa melintas jalan sebanyak 3-4 lane darab 2 side(left & right) dengan kereta yang bapak giler laju, plus takde traffic light langsung. doakan kami pelajar2 alex selamat pergi dan balik dari uni setiap hari huhu~ (sempat ambik gambar biler tengah melintas, kat tengah2 jalan nih..!!)
budak kecik ni suro saye letak gambar dye dalam blog.. ceit
kenderaan utama selepas balik dari kuliah, trum. murah tapi lembab. takpe, jimat punye pasal.


hekk.. saye dah takde idea nak update blog pasal ape pasni huhu.. takpe, nanti saye cube pikirkan :DD

Wednesday, March 17, 2010

March Latest Post

hari ni barulah aku tergerak hati untuk mengatas garisankan komputer riba, menggerakkan jari jemari di atas papan kekunci ini, memperbaharui post ubatan aku utk bulan march.

sepanjang dalam 2 minggu ni, kitorang budak2 uni alex ade final exam. setakat ni alhamdulillah, boleh jawab soalan2 tu sume & bertawakal 100% kpd Allah.
Harap2 dapat good marks supaya boleh balik malaysia this summer :D
katil memang sangat2lah berkubang dengan kertas sebab hampir 2 minggu bergelumang dengan buku.
Last day exam was for essay quaetions, seriously rase cuak gile beb. Tak tido malam pon sbb study. Dengan berbekalkan nescafe panas yg dibuat oleh rumet, mate ku ini berjaye dibuntangkan dari seawal pukul 8 malam sehingga exam yg berlangsung pd pukul 2ptg keesokkan harinye. perghh penangan nescafe itu amat memberansangkan.
muka2 bahagia sebelum exam
kepada budak2 yang nak ambil exam besar mcm spm, dinasihatkan agar "jangan tak tido malam". Jujurlah, aku rase pening tahap dewa biler tak tido semalaman. Lepas exam tu, sampai2 je bilik terus join Buncit tido sekali hehe
sepanjang minggu exam, budak2 floor tak masak pon. so, aku ngan rumet pakat masak same2. Lauknya ialah ayam goreng + kicap + sos yg kitorang beli kat carefour aritu. Kesian giler. Ni sumer gara2 "boikot cafe " sbb kemahalan harga menu2 kat situ.
tirah, aku nak donkey besar camni weyh~ huhu
okey, cepat carik kat mane kawan sekatil saye..!! ni adelah konferens patung2 mainan mahasiswi perubatan universiti alexandria, floor 6 asrama mara.
last but not least.. mama, ayah.. hepi anniversary :)