Thursday, July 22, 2010

Hello Malaysia


title : berpijak di atas tanah
location : tanah melayu
description : akhirnya berpijak juga aku kat malaysia, spesifik lagi taman bukit chedanng, seremban , negeri yang sembilan. Mula2 rase terharu pastu rase biasa pastu tetibe rase "ape ak nak buat kat rumah ni..'' ... dan bermulalah kerja2 pelik, klik klik tangkap gambar~
title : kucing orang
location : tepi longkang
description : tak bela pun. cume diorang tumpang tido kat laman rumah. Nak datang dekat, tapi diorang lari..


title : buah cempedak kat luar pagar.
location : kat luar pagar depan rumah.
description : Nampak macam sedap kalo buat cengkodok ;D
title : sarang burung merbah
location : kat atas pokok bunga mama
description : ada 2 ekor anak burung kat dalam ni. mama dye pergi carik makan
history : ayah cakap kita tak boleh bela burung ni. aku pun tanye ;
aku : kenape? (dalam kepale dah agak mesti haiwan ni dilindungi)
ayah : sebab dye makan ulat
aku : ....... (terdiam kejap)
ayah : takkan ko nak carik ulat bagi dye makan...

title : sotong kurita st paul
location : google search
description : sotong yang meramal piala dunia bola sepak
history : mase worldcup aritu, sumer pergi update status facebook pasal sotong. diorang suke sotong la bla bla bla. Aku ingat ade pemain yang macam sotong kat dlm team tu yang buat dye femes. Rupe2 nye sotong tu adelah peramal juara. ceh. kalo adik aku tak citer pasal benda sotong ni, mesti aku tak tahu sampai biler2. Dah tuh, aku boleh lak percaye adik aku sotong ni ade kena mengena ngan skola st paul kat seremban uh. Ak rase mengong x_X
title : main nyorok2 ngan ex-rumet
location: dalam loker bilik 7, floor 6, bangunan mara, alexandria, egypt
description : tengs nina upload gamba and tag lepas aku suro haha. pasti akan rindu korang =)
history : perkara terakhir yang dilakukan bersama ialah makan tembikai beramai-ramai.
equipment : camera 2 megapixel nokia expressmusic 5310
photographer : adiwanang

Thursday, July 15, 2010

Mak Cik

athirah,


semoga hidupmu bersinar dengan ketaqwaan,
matimu dengan keimanan,
amalmu menggunung keikhlasan,
akhlakmu seindah al Quran,
hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan


Allah selamatkan kamu,
selamat hari lahir.. ;)

harap ko dpt mesej ni,
ak 'takde' bile burday kau nanti, sori,
ak tak tau nak buat ape balik mesia kang,
kan bagus kalau kau kat semban je, takde lah sunyi ak nanti ... ;(
athirah.....!! ;((