Monday, May 23, 2011

TGBians :)


masa tu touching sebab merajuk tapi sekarang touching sebab terharu :')

tgbians :
rasydan, ujai, eze, fithot, ain, skin, kelly, alia, biha, aifa, qis, dibah, aifa :)

tenkiu belanja McD semata mata nak pujuk aku, sweet gila
tak tahu nak tunjuk macam mana depan korang tapi aku mampu luah kat sini,
siyesly, aku rasa terharu, rasa bersalah sebab berkelakuan seperti keanak-anakkan, sori.



ouh tenkiu jugak utk cokelat tu :)
pasni aku boleh la merajuk selalu, dapat makan free + coklat :DD


Saturday, May 21, 2011

Dinner Batch Kami 2011


bismillahirrahmanirahim. 

oke, 18 may ritu, batch second year uni aku ada buat grand dinner, annual dinner, malam gala mumtazians and ape ape je lah korang nak describe majlis tuh. Bagi aku, setelah AJK yang melibatkan diri utk program tu telah berjaya menjadikan dinner tu suatu kenyataan. Komen aku, perjalanan event yang lancar, pengisian maybe ada kurang sikit err berkaitan lucky draw aku rasa agak tak puas hati jugak la, sikit sangat, oke pasni collect la sampai seratus genih pun aku tak kisah dah, pasal gimik perasmian sume agak lemau sebab tiru cara   graduation day budak2 kolej teknologi timur dulu, i was not suprised at all, memang expected akan ada orang muncul dari pintu belakang. For those yang bukan ktt maybe quite shock la ke kagum ke, but not me. oke enough complaining, to be continued later.
Kitorang buat kat Hotel Azur, dekat tepi pantai, supposed dapat la tengok beach dia kan, tapi memang tak perasan langsung sebab ditutupi langsir besar and waktu tengah cerah2 tu majlis dah nak start, so everyone kena stick on their chair. No one was allowed to play around wahaha

pintu gerbang. 

inside the hotel ala ala hotel five stars, but much better malasyia's star star star star star hotels



the ballroom, cantik, nice decorating, lampu berlian atas siling and the background music.


err dean ke vice dean macam tu lah sebab memang jarang nak jumpa org2 besar uni, diorang pun jarang turun padang nak beramah mesra dengan foreign student. aku kenal prof Wafa' je. oke my fault also sebab amek ringan benda ni.


persembahan semua bawak lagu2 nasyid ada pun band tapi tak lari ke lagu berunsurkan memuja wanita atau berkaitan cinta dan sebagainya. Apasal ntah, aku rasa biasa je bila diorang bernasyid, tapi other girls macam "OMG Azim! Azim!.. Aahhhh!" = =" oke tak de jerit2 pun tapi ni monolog dalaman setiap wanita yang ada masa tu. Meanwhile aku, "oh cepatla habis kau nyanyi, mana lucky draw ni" hahaha 

the tentatif


dessert, rasa dia macam yang kat dalam kapal terbang tu. sedap lagi delight ofkoz.



aaa appetizer, roti dan sup, yang nih aku suka! suka! dan suka!

main menu, our dinner, steak paling superb bagi aku, yang lain boleh lah kot, standard la bayar 60genih utk semua ni. Tak kisah sangat pasal makanan sebab batch aku memang ramai, nak bagi SEMUA orang rasa sedap sedap macam cafe rostery ke chilis ke harapan ah. Bersyukur dapat makan :D



yang ni pun appetizer jugak rasanya. nampak macam karipap, bila makan rupanya berinti-kan cheese. 



actually, tujuan besar dinner ni nak meraikan pelajar yang dapat mumtaz mengikut semester. Atas ni, top student utk batch aku, Fatin Atiqah Zafrullah, tahniah! Memang patut jadi contoh pun sebab dari semua segi bagi aku dia memang perfect :)







oke, persembahan lagi, sikit je pun tapi aku rasa diorang dah try abes nak mengisi  program malam tu, dengan lawak spontan MC dan pemenang lucky draw, aku rasa semua AJK dah buat yang terbaik cuma penerimaan orang terhadap hasil usaha mereka. Nampak macam aku lebih kepada negatif, hopefully ia kritikan(?) yang membina utk buat another more proper and splendiferous dinner batch.


ibah, sory aku tak bergambar langsung dengan kau malam tu. Tapi aku dah janji nak letak gambar kau dalam blog aku, gambar kau yang gaya macam akauntan tu dah hilang. sori. Malam tu semua orang cantik semua orang hensem :)

KTT girls, budak2 pompan sama kolej persediaan dengan aku dulu. ALL was here :)

**
KTT (kolej teknologi timur) in the making~

nih diorang tengah panggil emad kot : "oii emad! cepat cepat!"
"hah! ibah!! mari sini dudk sebelah!

"Aku rasa Nik takde lah, kejap kejap aku nampak dia kat sana..!"
"ohh asilah ada jugak lah! lari lari cepat!"- aku muncul dari depan*

hehe senyum dulu :)

"ohh ohh ohh! aku nampak hifzi! hurry up bro!" 
*hifzi lari2 bawak beg*

"hahaha oke2 dah perfect kot! tak tak, aku nampak rafsan dowh, panggil dia dowh"

SMILE! :DD
Kolej Teknologi Timur Graduates
Future Doctors Graduates from Alexandria University :D

NOT all was here some girls were missing. Aku dah letak gamba girl sume kat atas tadi. Lelaki maybe Kisas, Imam dan Naim, but I know "sorry" would never make you appear in the photos. 
Sori syera aku tak dapat nak ikut kronologi kau, try guna idea aku sendiri walaupun nampak janggal haha.

ni plak gamba section 5. tak rapat sangat lagi walaupun dah setengah tahun, tapi still dalam proses nak merapatkan jurang antara student MARA dan private dan antara kolej persediaan. iAllah, ukhwah boleh dibina :)

*
*
*
yang ni yang paling2  touching!

Guess who's wasn't there! ME! siyesly terasa gila, nak salahkan diorang seratus peratus pun tak boleh jugak. Tak tahu nak marah ke tak. If you think this picture was just about damn pic, you’re wrong, to me it is more than just a picture.  Bayangkan family korang tangkap gambar family tanpa korang dan ia digantung pada dinding rumah. Rasa macam korang bukan salah satu dari ahli keluarga kan? that's how i describe my feelings about this. I'm not being too emo nor being childish. It's just so awkward :(
A picture of ex-tgbians in the land of pyramids

i taught they're just like family, dah cuba jadi cool habis, tapi tak berjaya, aku tak habis pun baca histo lagi ni, esok dah la ada practical histo, sume sebab benda tacing tacing ni. tenkiu syera dan ibah, sebab ingatkan ni :
silah, before tido mengucap n maaf kan semua org. berlapang dada silah."
ohh tenkiu jugak la mumtazzbazz sebab letak gambar aku banyak2 dalam tu, nih kes ambik hati aku ke ape ni. hmm tak nak la mumtazzbazz, aku sayang lagi lagi lagi kot skolah jasin tuh :(
err rasanya, aku da tak dpt kot title budak cool, erk macam sebelum ni pernah pulak = ='

finally, budak2 rumah aku wehh. Mama, orang da cakap diorang2 ni sume cantik2 :)
From left, Hani, Bel, Asilah, Syera.  

credits to :
gambar oleh Hazamfabe, Jiji, Iezy, Syafiq Nordin
kalau aku uplod gambar nih against law ke ape ke, bitau awal, nanti aku delete. :D

dah pukul 3 pagi ni. nite all
thanks for reading

Sunday, May 15, 2011

this post is for TK only !



kehadapan TK yang disayangi muahahaha. Terima kasih sebab sudi menjadi kawan yang tak boleh nak marah lagi tidak ber-emosi, yang suka tidur banyak banyak banyak, yang suka makan tapi tak nak tunjuk, yang suka lagha depan laptop tapi result gempak, yang kuat gelak tapi comel(exaggerated) dan paling penting, yang senyap tapi memahami :)


tenkiu sebab post kat blog kau pasal aku sampai 2 kali :



walaupun post anda pasal saya sangat pendek, tetapi sungguh mendalam maknanya :) :) :)

tarikh gambar : 22 december 2009 *i'm crying T.T*

TK, i lap yoouuuuuuuuuuu muah muah 

hehe :p

Saturday, May 14, 2011

Intifada Palestine




mengenali sejarah

Di merata pelusuk dunia, ratusan pertubuhan sedang bersiap-sedia untuk menyambut ketibaan 15 Mei sebagai mendukung sepenuhnya usaha pembebasan dan kemerdekaan Palestin, sekaligus membuka laluan kepada 9 juta rakyat Palestin yang terusir untuk kembali ke tanah air mereka.
15 Mei merupakan salah satu titik hitam dalam sejarah kebinatangan Zionis — An-Nakbah, hari di mana negara haram Israel ditubuhkan pada tahun 1948 dengan cara menghancurkan 500 buah perkampungan rakyat Palestin, dan seterusnya menghalau keluar ratusan ribu rakyat Palestin sehingga terpaksa menumpang hidup di Gaza dan negara-negara jiran.
Pada hari itu juga telah jatuhnya Masjid al-Aqsa yang mulia, dijajah, dihina dan dikotori oleh penjajahan Zionis. Kaum Muslimin dilarang daripada memasukinya.
Pemuda-pemuda Palestin di Lubnan dan negara-negara jiran Palestin yang lain kini sedang menjalankan kempen “Masiirat al ‘Awdah” — Gerak Jalan Menuju Pulang. Pada 15 Mei nanti, rakyat Palestin yang terusir di Lubnan, Mesir, Syria dan Jordan akan mara bergerak menuju ke sempadan-sempadan Palestin dan berdemonstrasi di sana, menuntut masyarakat dunia agar menyokong kepulangan mereka ke tanah-air asal mereka, Palestin.








gambar berikut di alexandria :perarakan secara aman telah dilakukan pada pagi tadi. 

solat jumaat di gamek ibrahim, alex




gambar : mohd qarafi



Monday, May 9, 2011

Jejaka Kacak


when for the first time i saw them :

my reaction was like :
aww~

*
*
*

 but when this 24:7 group came out

and my reaction was like

= ="

Sunday, May 8, 2011