Saturday, June 11, 2011

Roti John Norhani Farahin Md Yazid


so, the life must be go on kan? dan seperti biasa dapur rumah kami terus meriah dengan kelahiran pelbagai bagai resepi baru yang semestinya dapat memikat hati para pembaca sekalian. hee hee :D
Baiklah, utk hari jumaat yang memang takde turn memasak, jadi aku dan hani berganding bahu untuk membuat roti john special ni. Terima kasih kepada Cik Hani seorang chef yang terkenal di dalam rumah kami kerana sudi berkongsi resepi bahahaha :p

BAHAN2:





oke first of all, korang kena buat dia punya inti, campurkan tuna beserta hirisan bawang besar, telur dan letak garam secukup rasa. Gaul sampai rata.

pisau sagat utk hiris carrot


 the second item is Coslow, hiris kecik2 carrot dan kobis, kemudian gaulkan bersama mayonis, rasa sikit. kalau rasa masam, tambah gula. tak perlu tambah garam. Oh vegies tu basuh bersih2 eh 

roti rich bake bentuk macam ni

the last part is spread inti on the bread. letak kemas2, jangan samapi kecah :D

kemudian letak atas kuali utk dimasak



VUALLAA~ cara menghidang : letak coslow atas roti john yang dah masak tadi, letak sikit sos utk topping hehe

oke tu je kot, sori sebab asyik post banyak benda. Nak share je. hope you like it :)

No comments: