Friday, June 17, 2011

to all bloggers, followers

forwarded message :

Assalam warga MRSM TGB & yg lain. Ahmad Afiq Aiman (401/501) batch 07/08 sekarang sedang terlantar TIDAK SEDARKAN DIRI dihospital kuantan disebabkan KEROSAKAN BUAH PINGGANG dan PENDARAHAN OTAK. Buat masa ini, sahabat kita sangat tenat dan hanya bernafas menggunakan alat bantuan pernafasan. Jadi, sama-samalah kita berdoa agar beliau dapat pulih kembali seperti sediakala.


2 minggu lepas badan dia bengkak2. then baru2 ni buah pinggang pulak rosak. muka dia pucat. then kena masuk ospital seremban. lpeas masuk tu dia macam dah okay sedikit. sambil dalam hospital tu, dia tunggu buah pinggang parent dia. tapi parent dia ta bole derma sebab masing2 ada masalah. then dia pindah ke ospital kuantan. sepupu dia cakap, kelmarin, masuk darah penderma, tapi badan dia tolak. then masuk ubat badan dia tolak jugak. jam 3 pagi lebih dia dah tak sedarkan diri. oatak dia mula berdarah. doktor otak kata dah tade harapan, but doktor buah pinggang kata suruh tunggu dulu. ayah dia kata kat sepupu dia, dia bernafas guna alat bantuan pernafasan sebab dia sangat lemah. kalau cabut alat tu, kawan kita tu akan meninggal dunia. so, ayah dia ta bagi doktor cabut.”


latest update untuk Ahmad Afiq Aiman, malam ni keluarganya akan buat solat hajat dan bacaan Yasin. Jadi, dengan itu, sama2lah kita doakan agar umur sahabat kita dipanjangkan dan disihatkan semula. KALAU MASIH TIADA PERUBAHAN YANG BERLAKU, AYAHNYA AKAN TARIK ALAT BANTUAN PERNAFASAN YANG SEDANG DIGUNAKAN OLEH SAHABAT KITA DAN MEREKA REDHA DENGAN PEMERGIANNYA. samalah kita doakannya.


Wahai Allah tuhan sekalian manusia, sembuhkanlah dan Engkaulah Yang Maha Menyembuhkan, tiada kesembuhan kecuali kesembuhan dari Mu
makbulkan doa doa kami ya Allah

please pray for our friend,ahmad afiq aiman(ali) 
bangun ali bangun :'(



No comments: