Saturday, November 6, 2010

Dear,


MAMA,


Hari ni orang masak laksa mesir(laksa penang). Ambil resepi dari kawan. First time buat sendiri MA. Sedap jugak. Orang masak dengan budak rumah. Hari ni kan MAMA, orang bangun awal, sebab ade gotong royong bersihkan rumah. Orang ngan syera kemas dapur, hani kemas kan hall, bell cuci toilet. Pastu, baru kitorang pergi pasar. MAMA, orang sihat, baik2 sahaja, jangan risaukan orang, baru 2 kali je jari luka kena pisau, small matter kan MA?


testing je nih, next time boleh ajak kawan2 datang rumah.

resepi laksa mesir :


bahan : bawang besar blend, belacan, sardin mackerel, cili kering blend, garam, serai, asam keping, spaghetti


step : 1. tumis kan bawang besar, belacan, cili kering
         2. masukkan sardin
         3. letak air
         4. masukkan serai, asam keping dan garam secukup rasa



                            bell yg tudung hitam, er style lah. Yg senyum tu hani, sebelah dia lak syera. click photo to enlarge. Housemet orang semua cantik2 MA. haha ;)


ni rumah kitorang. Yang baju purple tu Bel, yang baju hijau tu Hani. MAMA nak tahu? Hani boleh dengar ape yang Bell ngumpat dengan orang kat dlm bilik walaupun jarak kami 5meter + 2meter + 1meter. Hm, macam mana MAMA manage barang2 dapur & rumah setiap bulan supaya tak terlebih budget ha? Baru sekarang orang tahu pening pikir pasal rumah sendiri -____-


MAMA, hari tu orang ada kelas anatomy, profesor tunjuk tengkorak betul. Kan kali ni orang kena belajar pasal nervous system, so kena jugak belajar pasal brain, kepala etc. Orang teringin nak beli tulang2 macam anak kawan MAMA yg dekat India tu. Tapi, mahal lah tulang2 kat sini MA. Selagi ada buku dan internet, takde tulang pun takpe la kan. 


MA, orang tanam serai dengan halia. Tanah beli kat carefour(10 genih je sepaket). Tak tahu lah hidup ke tak. Tapi, kali ni, InsyaAllah orang siram diorang hari2 supaya tak layu macam pokok bunga MAMA. Sorry MA! :D kalau orang nak pergi bercuti jauh sikit minggu depan, boleh kan MA? Nanti orang cerita lagi.

From : your daughter

12 comments:

aishah na'ai said...

alololo~~~ mnjenyerrr!!!!
nk laksa penang..

Izyan Hanis said...

alahai sweet nye anak mama sorang niii... :)

"Housemet orang semua cantik2 MA"

p/s; bile nak cite pasal kawan ex-groupmate + sectionmates ni pulakkk??? die pun lawa jugakkk.. hhahaha. :) :) :)

nur hanina said...

sila buat laksa tak bagi T.T

nursyahera bt bahtiar said...

sweetnyaaaaaaaaaaa

silah said...

laksa tu spontan je
kalo de rezeki buat lagi
tq, sweet macam gula dan madu :DD

"p/s; bile nak cite pasal kawan ex-groupmate + sectionmates ni pulakkk??? die pun lawa jugakkk.."
kite tak pandai menipu iezy hahah :PP

BeE~BiE said...

huhuh cla... lapar rrr.... huhu dah kempunan laksa lak tibe2.. huhuhu... cla, hntr cni sket!!!! XD

Mama said...

Shila, satu percubaan yang sgt baik & ada kemajuan ,lain kali buat laksa Johor pulak,sama je cam laksa 'mesir" letak santan + kari ikan + daun kesum yg 'kering' tu..
gaya persembahan...hmmm..boleh di baiki, rase ???kalau housemate kata ok, ok lah mama..

silah said...

bee : lapar buat sendiri ;pp
kalo hantar sane dah tentu basi hu~

mama : ermm

Farahh Arshad said...

kak silahh cuti nk p mane

atika said...

THANKS ASILAH!!!
souvenir tuh
SYG KO <3

Wan Zahidah said...

ade org beli tulang sendri eh??
wahahaha..

silah said...

farahh : akak pegi sharmel sheikh
tikapad;same2 weyh :D
wan : ade gak. mostly yg kat cairo la. budak2 yg blaja kat india pun beli tulang sendiri. huhu