Saturday, August 7, 2010

Dulu Kala



Dulu mase kat MRSm Batu Pahat, Johor :

1. Dulu aku selalu tido dalam kelas terutama waktu geog ngan math. Ade satu mase tu tetibe kantoi tido dalam kelas math cikgu ayu, terus dye suro berdiri TAK PAYAH DUDUK sampai abes mase. Kalau nak tido mase kelas KH nanti kena sebat ngan cikgu bob, so sumer bantai tido waktu geog sebab cikgu wahab sangat baik. Student tido pun dye senyum je.

2. Dulu kan aku pernah jatuh terjelepok kat tengah2 DS(dewan selera) sebab lantai licin, dah lah mase uh waktu dinner, ngan ramai budak2 laki baru balik riadah, aku pun bangun plahan2 pegang blakang pinggang ala2 gaye nenek kebayan, 'nenek sakit ni..'..( nak cover punye pasal)


3. Dulu selalu main lari2 ngan klasmet menuju ke DS yang tercinta lepas abes kelas tengahari. Tak kisahlah berlumba ngan senior ke junior ke, bdk2 laki ke, abes sumer kitorang potong. Dah sampai DS lak, kitorang que... 'weh after, weh after...' last2 satu barisan ngan budk kelas kitorang. Lagi2 kalo ade connection ngan budak kelas sebelah, abes satu batch conquer satu barisan lak. KESIAN junior2 kitorang F1 ngan F2 yg beratur kat belakang muahaha

4. Dulu mata ini lebam2 tak tido semalaman sebab study agama utk trial pmr. Siap pose sunat lagi esok nye. Nasib baik boleh jawab. Yang parahnye, luse tuh subjek science, abes sepanjang prep malam ak tido, tak cukup, sambung kat bilik lak, last2 sampai ke pagi ak tak study science sebab qada' tido, ngantuk punye pasal. Nasib baik trial scince A, tuh pun nyaris2 B agagaga

5. Dulu, selalu PONTENG RIADAH, duduk senyap2 dalam bilik, tak bukak kipas, siap sorok lagi selipar/kasut dalam bilik, kunci pintu, takut2 cikgu fatma merangkap mak homeroom buat spotcheck bdk2 yg x turun riadah. Sekali tuh kantoi, abes sumer yg kaki fly riadah kena sebat kat tapak tangan. Sempat lagi kawan aku jerit "asilah!! tangan kiri..!!" oopps ak masuk balik tangan kanan, hulur tangan kiri.. TERIMA KASIH Fairuz Syuhada kerana anda telah menyelamatkan tangan kanan saye dan sehingga hari ini saye masih mampu lagi membuat karya seni huuu



6. Dulu pernah TERPAKSE panjat pagar blakang hostel beberape minit sebelum kelas start. Sape suro bangun pagi lambat. Kalau x, dah tentu kena panggil ngan usazah hazwani pastu kena cubit piat2 sampai muncul kesan2 biru huhu takut takut


Sugguhpun begitu, dah 4 tahun ak tinggalkan BP & ak pegi jasin semalam sebab nak amek sijil spm. Cikgu Amin puji cara aku berpakaian kemas lengkap berbaju kurung tidak seperti bekas2 pelajar lain yg dtg memakai pakaian ketat sehingga boleh menampakkan pusat, katanya. Aku hanya senyum ;) blushing saye*


Dan Alhamdulillah, sepanjang kat jasin, aku telah mencatatkan rekod sahsiah yang agak baik haha walaupun kadang2 ak tak boleh elak drpd bertindak secara PRAMATANG :

1. pernah jek SEKALI fly rollcall pagi ngan amalia tuh pun mase from4, nak test je, last2 tobat sebab scary weyh..
2. tak pernah tak bawak henpon
3. errrr... muahaha

daaaaaaannnn.. ak takkan lupe mengenai kedudukan aku semase pmr dan spm di mana pengawas2 itu telah meletakkan tempat aku di meja paling belakang, sebelakang dewan. Begitu juga situasi yang aku hadapi semasa mengambil upsr pun. apelah nasib...



ak rindu sume benda yang berkaitan skolah dan rase sayu bile ingat balik. Betul kate cikgu fatma "Nanti bila awak dah besar, awak akan rindu zaman sekolah" sebab tu agaknye cikgu fatma nak jadi cikgu huhu dan betul jugak quotation class page kelas 7 :

"dont cry because its over but smile because its happened"...

agak pathetic di sini sebab kelas aku tak de classpage langsung dlm mag tinta mas uhh, begitu juga di dlm mag terakir mrsm batu pahat yg ak miliki, tiada classpage utk kelas ak -___-



8 comments:

Ummu safiyah said...

Haha.. rndu gla lah mrsm bp.. da btaun aku xpenah jejak kaki pn ke sna..
aku pn slalu tdo time cikgu ayu, n cikgu wahab. kita la slalu lari2 g dwn mkan.

Asilah Mahmod said...

ha'ah, ak merujuk kat ko lah yg lari2 tuh haha ;p

.:iezy:. said...

nice post! :)

i love that quote:
dont cry because it's over.. but smile because it's happened.

siti hanisah said...

wahhhhhh~
tbe2 rindu zaman skola..
sob3
T.T

farahh said...

skolah best kn kak (:

Asilah Mahmod said...

haha tq iezy =)

jgn sedih2 :D

yup, skola sngt best! ;))

nursyahera bt bahtiar said...

pegi jasin tak datang rumah :(

nur hanina said...

sila asl tak update. rindu. hehe