Monday, December 13, 2010

se.se.sejuuukkk


err, as'salam.. ;)

semalam sangat sejuk, amat! bese sejuk2 ni lah nak tido pun nyenyak kan. somehow, ak jugak yg pelik. Ak tak paham kenape ak boleh terjaga dari tido kul 2 pagi tadi = =, rasa sangat segar sekarang.
aku tahu aku tido awal malam tadi, around 10.30 mlm da tumbang huhu
tido yang serba tidak kena malam tadi, buku terbukak, laptop atas katil.
aku pentingkan kesempurnaan tidur hehe
dah bangun2 tu, habiskan jugak lagi 2 pages buku PART 2 gyahaha(da masuk part 2) ;pp
pape pun, sebagai org islam, kite kalau bangun di tengah malam buatlah solat sunat tahajud ke, hajat ke.
bukan senang nak bangun dengan sendiri tengah2 malam camni secara fresh.

Ecah banyak duet, nak beli kot kat Zara jek. kite beli kat h&m je! tapi sweter kite ade bulu2 macam saratoga(selimut). Ehh, stokin tu cop ibrahimia street muahahahaha :DD

arini, belambak budak alex buat status sejuk, hujan batu, snow, tak mandi, hujan ais di negeri orang bla bla.
ak pun buat jugak.
alex da start sejuk yg ekstrim semalam lagi. but yesterday angin ribut la.
da ler pakai baju kurung lagi menambahkan resistence utk melawan arus.
abes sumer kertas2 note aku terbang, nasib baik ade kawan tolong kutipkan, Akmal pun tolong pungut (err Ieyka kalau tahu ni, mengamuk dye, abes aku hehe ;p)
aku pun satu, ade beg tanak gune, pe salah letak kertas dlm beg, nak jugak di pegang2 ^^

ais dye macam bentuk embun tapi sebenarnye tu aiss WEHH haha jakun*

balik kelas td pun teruk gak. kuyup weyhhh huhu
ak da rase macam nak nangis, sejuk gile, aku paham peribahasa sejuk menggigit tulang. tak tipu!
sakit tau sebab hujan ais. tuh first time merasa hujan air batu.
ape kau ingat mesir ni panas kemarau sepanjang tahun ke?
tu la, aritu memintak2 bila musim sejuk nak masuk ni, panas! Skang, nak wudu' pun terketar2. Nak buang air lagi la kecut.
mane heater kau weh? ade ade, yang kuno punye, yang pakai gas uh. Amek lighter, nyala api kat serombong dye, tunggu bape minit jap, pastu baru bole buka air panas. Pun! aku malas nak gune.
istilah "aku tak mandi seminggu" akan bese kedengaran pasni. Eh ak tak pena lagi tau sampai seminggu, betul.. haha
tak macam penguin kat sebelah, suke jek sejuk2 huhu ;D

the outbreaking news!
ade kebakaran malam semalam. bole bukak blog ecah kalau nak tahu lebih.
blog ecah
blog tk
blog yan
(ak tau mesti ade percanggahan fakta kalau compare blog lain haha)
fire tu selang satu bangunan dari rumah aku. Da dekat la tu kan?
kau tahu aku buat ape mase tu? aku tido. ngantuk ah. Hani ngan syera je yg klua pegi tengok jap.
Bel ngan cik aiffa suib je yg tunggu kat rumah, diorang tak kejut aku pun huhu
(aifa overslept umah kitorang sebab toilet umah dye rosak)- kesian..
ibah (ibah suri mention name dye) siap citer lagi budak2 rumah dye nak bawak klua laptop incase api merebak, aku pun cakap camni kat dye "abes bah, aku yg dok membute kat rumah lagi tak heran ape.."

aku bace gak status fesbuk ade org mati due to bad weather,
sebab nye kena hempap pokok. ribut kut kat cni huhu.
paling sejuk waktu pagi, -2degrees kutt!
letak ayam, ikan, daging kat luar pun tak busuk punye.
org arab cakap, dah 3 tahun hujan tak turun seteruk camni, pokok tumbang tengah jalan sumer.
dan ade jugak org cakap maybe ade salji turun kat cairo huhu tak tahu la.
budak2 US ade snoww, jeless !
status syera lak camni:

"ustaz saya cakap salah satu tanda kecil kiamat ialah turunnya salji di padang pasir. egypt pon padang pasir jugak. kalau betul turun, gudlucklah semua. selamat beramal.."


papepun, sume atas kuasa Tuhan, hujan itu kan rahmat. bersyukur ah kau kena hidup kat mane pun. ;)
oke subuh dulu~



7 comments:

IzyanKhalidah said...

banyak gile binatang peliharaan kau.. bole buat zoo..;p
silah cool gile tak keluar rumah.. kitorang je yang beriya2 panik terlebih..

Izyan Hanis said...

istilah "aku tak mandi seminggu" akan bese kedengaran pasni.

--> xde. xde.kite mandi EVERYDAYY... haha


apekah ni ASILAHHH ;
YG KALER HIJAU NAMANYA PAS, YG KALER MERAH LAK UMNO :D

sejak ble pandai berpolitik ni..??
keadilan xnak letak? ape lagi parti politik dlm msia ni hah? huhu

xoxo.
iezy comeyl sangat.
:)

ainaa said...

kita pn mandi everyday..
cma since toilet tgh baiki je la x..
hehe.. :p

silah said...

hahaha! ;)

korang semua sngt baik dan kelakar :)

atika said...

blog die maken comel lah :P

silah said...

hahah tenkiu tikpad!! ;pp

same mcm tuan punya blog la hee

Yusrina said...

cla cla :) i miss u too :p