Sunday, June 21, 2009

..TGB..TGB...TGB..


22 Januari 2007 : Saye masuk mrsm TGB, Jasin, Melaka

Sepanjang 2 tahun kat situ, mcm2 pengalaman aku dapat. Antara kenangan yg paling manis adalah bersama teman2 sebilikku, NinaYus, Bee dan Nina. Masing2 dgn perangai yg tersendiri dan diorang ni giler arhh..!!

Rumet2 ku

Dapat kenal ngn Wawa (my best friend). Hoho.. tak lupe juge 505 members (my classmates). Walaupun ada perselisihan faham, perasaan sakit hati, dan kdg2 terasa pahit bila ingat balik apa yg dah berlaku, namun semua tu tak kan ke mana ssb yg penting persahabatan. Rindulah...

saye dan wawa
belakang sekali : Pida, Zul, Acap, Koray, Akram, fahmi, imtiaz, afiq, ami
tengah : wawa, malin, asilah, biaunil, ani, amalia, qis, nabila, amy
depan duduk : hasif, izul, hafiz, cikgu amin, nana, amira, nabilah


Persatuan yg paling best kat maktab mesti ar Brassband!! Time hari sukan ngn kem tamat latiahan kitorang menceriakan suasana dgn iringan muzik yg sedap dan lunak. Hehe..

brassband

Maser form 4 dulu ader pesta makan buah. Sumer pelajar telah diberi amanah untuk menghabiskan segala jenis buah yg telah dibekalkan oleh maktab. Best2..



yum2
Tapi, aktiviti maser form 5 jugak yg lagi best. Ada amali haji. Maser tu, sumer pelajar perempuan tingkatan 5 dikehendaki memakai telekung manakala lelaki harus berpakaian ihram. Kalo tak de kain putih... cadar, selimut dan kain pelekat pun jadilah.

tawaf

asal aku amek gambar ni ek?

Ader gak hari sukan. Maskod bg rumah sukan biru ialah peguin. Comel2..

blue house..! peewit

Antara event yg aku x suke ialah Mock Interview. Sumer sebab tak prepare awal2 ngn English aku agak berterabur maser interview. Adess..

cuak2

Sambutan Kemerdekaan.. Kelas aku lah yg paling unik skali. Orang lain pakai baju kurung ngn baju Melayu, kitorg buat tradisi sendiri, pakai t-shirt kelas.


Maser hari graduasi, aku adalah org yg ke-50 dan ke atas amek anugerah drpd 400 org pelajar form 5. Not bad gak aku ni.. Orang yang duduk kat sebelah aku maser grad suke buat bising, Paan kelas 9.. heyyyh


Seminggu sebelum SPM, maktab sempat anjurkan Kembara Terbilang khas untuk bdk2 Form 5 supaya stress dan pressure untuk amek SPM tak terasa sangat. Enjoy lah jugak sebab ader aktiviti kayak, terapung di atas tasik dan... berjalan pada waktu panas terik semasa nak pergi ke Kem Lambaian Danau.

berakit2 ke hulu



Pehalpon, aku menikmati sepanjang kehidupanku di MRSM Tun Ghafar Baba.

No comments: