Wednesday, September 9, 2009

BUAH HATI ASILAH!!

Tak ader saper pon yang tahu sapekah buah hatiku selama ini. Semenjak aku Form 2 lagi perasaan sayang aku terhadap buah hatiku telah wujud dan sampai sekarang aku masih lagi caring dengan buah hatiku.

eheh.. emm me!!

Setiap hari,(almost averyday lah) aku akan membasuh kandang buah hatiku untuk menghilangkan bau2 yang kurang menyenangkan supaya kebersihan diri buah hatiku terpelihara.

kandang abit

abit

mama abit

kakak abit

mak cu abit

Pastu, aku akan memberi buah hatiku makan hidangan special yang dibeli pada setiap bulan supaya tidak kelaparan. Sedikit tazkirah di sini, ayah aku cakap, kalau kte slalu memberi makan dan menjaga kebajikan haiwan2 peliharaan, mereka akan mendoakan kte supaya Allah murahkan rezeki...

palet abit(food)

eh burung pon ader gak! hehe


Interaksi antara Asilah dan buah hatinya...

Asilah : Makanlah Abit, hihi =)

Abit : Mekaseh2, hehe..

Kte pon tau haiwan dan tumbuh-tumbuhan selalu berzikir kepada Allah, jadi tak salah kalau kte tolong mak kte siram pokok bunga sebab nanti pokok2 tu akan mendoakan kesejahteraan kte~, wallahualam..

pokok bunga mama.. meoww~

Kadang2 pada waktu petang, aku akan menemani buah hatiku. Bawak buah hatiku keluar dari kandang untuk berkejar-kejaran di halaman rumah. Sambil2 memerhatikan kelincahan buah hatiku melompat2 sana sini.. hehe

oit kantoi ! nak lari mane hah?!

taik2 abit.. mcm koko krunch kan??

Konklusi: Sayangilah makhluk2 ciptaan Tuhan

5 comments:

tikapad said...

ek eleh
buat penat bace
hehe

C-lah said...

ehehe nak bg cuak jerk..

BeE~BiE said...

hensem rr abit tuh!!~~
nak ushar die bleyh x sabtu nnti???
hehehehehe

komenlah org nyew gak!!

C-lah said...

wat? hensem?? dye female lahhh..!!
ehehe.. usyar tuan dye la

naRa cadbury2 said...

ko bukan siram pokok mama pon.... bajet jer tuh...