Wednesday, October 21, 2009

Surat Khabar Asilah dari Alex

kami dikelilingi cahaya

Aritu, pergi jamuan raye student2 Malaysia di Cairo. Dapat makan nasi briyani, satay yang agak masin tp kuah kacang sedap sangat. And yg paling tak diduga.. dpt jumpe Amal...!! :D

budak comel dan Amal


Banyak org cakap "mencari makanan di Mesir bukan masalah" sebab sumer halal kot. Tp, aku dah start rase food adalah problem coz setiap hari dok pikir "nak makan ape ek???" x_X


Asyik ulang makanan yg same jek dlm satu minggu. Sumer berasaskan roti..roti.. dan roti..
Ader jer kedai org Indon yg jual Malay food kat sebelah arsama, tp harga setiap menu sumer nak 11 Genih kat atas jek. ( tengah start nak berjimat hehe)

nasi goreng kampung =P


Setiap hari berjalan kaki dari hostel MARA ke Uni selama 15 minit. BOLEH KURUS AKU MCM NI..!! heyh


Bapak laju org2 Arab bawak kereta. Nak cross jalan susah giler. Pernah sekali tuh 2 inci je jarak kereta lalu kat sebelah aku maser nak cross. Biler dah lintas tu selalu gak arh berniat.......


" Ya Allah, Kau panjangkan lah umurku selama mana aku di Bumi Mesir ini...."

Senior cakap, kalau kita terniat sumthing kat mesir ni sama ada secara sengaja atau tak, ia mungkin mustajab.. wallahualam~

lagha di library hehe


Setakat ni study oke. Belajar ethics ngan istilah2 medic. Baru lah aku tau istilah sains dalam buku2 teks tu sesetengahnye berasal drpd perkataan latin or greek.
contohnya : leuk - white
em - blood
ia - condition
so... jadilah leukemia - cancer darah
Sangat BEST... walaupon kadang2 tertido :D

current addict : mafia wars, waka-waka (facebookgame) ........ woahahaha :P

9 comments:

azielee said...

Interesting le pasal bahasa tu.. Next time, bagi lagi perkataan yang lain ye..

Cu nak beli camera le, nanti boleh web cam..Ari tu dapat tengok C-lah je..pasni nak le bagi C-lah tengok kita orang..Sure rindu kan??

Nak YM kat office tak leh.. Kat umah, tunggu aishah balik le ye..

C-lah said...

oke... =)

FYN SAYANG said...

wakaka..
akak tido dlm kelas?
cm xcaya jek?
huhu..

btw..
do u miss me?

C-lah said...
This comment has been removed by the author.
silenthope said...

As salam ukhti.
Ana dah update blog tp skit je la.Tandus idea n ad quiz histology n physical chemistry(salah satu cabg dlm biochem). Nasib baik nama2 kat tulang dah hafal...
Tak sbr nk jumpa mayat mgu dpn.

silenthope said...

La kesiannya dok mkn roti je. Kitorg duk tibai mkn nasi ngan lauk masak sendiri. Buah kdg2. Bila malas baru beli roti ish.

silenthope said...

Haha org arab memang bwk kereta mcm nk street race. Kt Cairo kitorg dah pakar lintas jln.Kalo tak smpi bila tak dpt melintas

BeE~BiE said...

oiit!!! sodapnya lagu arab ni~~
anti translate kan rr~~~ hehehhe
keciannye idup..meh rr balik kat malazie...mkn byk2.. hehehhehhe

ainadira said...

hoho...kurus??ko mmg da kurus...kesian....mkn r0ti jer????
xpt0t2///klo mama bace tntu nk g0lak bosa2!!ahahhahaks...